ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Στην Αθήνα, το 1929 ο Δικηγόρος Γιώργος Οικονομόπουλος βάζει τις βάσεις ενός ισχυρού δικηγορικού γραφείου. Αμέσως μετά τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο η αδερφή του Ειρήνη Οικονομοπούλου – Τσιμπούκη, μια από τις πρώτες γυναίκες δικηγόρους της Αθήνας, ξεκινά να συνεργάζεται μαζί του. Η προσωπικότητά της και η αφιέρωσή της στη νομική επιστήμη και στην κοινωνία την καθιστούν μια από τις πιο εξέχουσες γυναίκες δικηγόρους και προσωπικότητες για δυο δεκαετίες. Το 1946 η Ειρήνη Οικονομοπούλου – Τσιμπούκη ξεκινά στην Αθήνα την οικογενειακή παράδοση του ΖΚΚ και ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ, του πρώτου ίσως Ελληνικού δικηγορικού γραφείου στελεχωμένου αποκλειστικά από γυναίκες δικηγόρους. Μετά τον πρόωρο θάνατό της, οι δυο κόρες της, Χαρίκλεια Τσιμπούκη – Ζάννου και Αλεξάνδρα Τσιμπούκη – Καλογερά, παίρνουν την σκυτάλη και από τις αρχές της δεκαετίας 1960 καθιερώνουν το ΖΚΚ & Συνεργάτες όχι απλά ως ένα ισχυρό Αθηναϊκό δικηγορικό γραφείο αλλά ένα γραφείο με δίκτυο πελατών και συνεργατών ανά τον κόσμο. Δύο δυναμικές γυναίκες δικηγόροι που συνδυάζουν τη γνώση, την εμπειρία και τη δυνατότητα εξυπηρέτησης σε πάνω από τρεις γλώσσες.

Έκτοτε συνεχίζουν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε Έλληνες καθώς και σε κατοίκους εξωτερικού πάνω σε ζητήματα εφαρμογής του Ελληνικού Νόμου. Όλα αυτά τα χρόνια η Χαρίκλεια Ζάννου και Αλεξάνδρα Καλογερά μαζί με τη συνεργάτη τους Μαριλένα Δρόσου προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εχέμυθα, ευέλικτα και αποτελεσματικά.

Το 2001, η Έλλη – Χαρίκλεια Καλογερά – Γιαρμενίτη, τρίτη γενιά γυναίκας δικηγόρου του ΖΚΚ και ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ, εντάσσεται στο δυναμικό του γραφείου. Βασισμένη στην εμπειρία και εξειδίκευση της οικογένειάς της και με νομικές σπουδές σε Ελλάδα και το εξωτερικό η Έλλη Καλογερά – Γιαρμενίτη συνεχίζει δυναμικά τη μεγάλη παράδοση του γραφείου και το εμπλουτίζει με νέους συνεργάτες και τεχνογνωσία ώστε να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του 21ου αιώνα.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ

ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ Α. ΖΑΝΝΟΥ Περισσότερα

ΕΙΡΗΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΥ Περισσότερα